עמוד 1 מתוך 1
חדשה כאן
פורסם 29 August 2007 - 02:37 PM
שלום,
בימים אלה אני מעלה את הצילומים שלי לגלריית המשתמשים. (לצערי רק 20 מדי יום...).
בחרתי ליצור גלריה באתר הזה מכיוון שהוא נראה לי הרציני, המקצועי והמעמיק ביותר. גם מהפורומים נושבת רוח טובה.
אשמח לקבל הערות על הצילומים (בגלריה שמי gaya0607). (אגב- מישהו יודע איך אפשר לשנות את שם המשתמש?...)
וגם שאלה- מה משמעות המיקום של הצילומים השונים- בקטגוריות או בגלריה האישית? מה עדיף- לשים את כל הצילומים בגלריה אישית? (אם אני שולחת לחברים קישור לגלריה שלי), או לשים חלק בגלריה אישית וכל מה ש"משוייך" לנושא- כמו למשל "בע"ח" - לשים בגלריית הנושא? או אולי לשים גם בגלריית הנושא וגם באישית?
אני מקווה שהותיקים יותר יוכלו להאיר לי את הנושא.
ועוד שתי שאלות יותר טכניות:
1. נכון לעכשיו, כדי להעלות תמונה לאתר אני מקטינה בimage size ואח"כ save for web, ושם קובעת את רמת הקימפרוס של הjpeg כדי להגיע לסביבות 250 k. האם זאת השיטה הרצויה? אני רואה לפי נתוני ה- exif שרבים מכם שומרים את התמונה בפוטושופ. אז מה הדרך האופטימאלית?
2. נתקלתי בפורום אחר בעצה לעשות חידוד לפני שליחה לרשת. האם תמיד יש צורך לעשות חידוד או שרק אם התמונה מאבדת מהחדות בהקטנה?
תודה,
גאיה
בימים אלה אני מעלה את הצילומים שלי לגלריית המשתמשים. (לצערי רק 20 מדי יום...).
בחרתי ליצור גלריה באתר הזה מכיוון שהוא נראה לי הרציני, המקצועי והמעמיק ביותר. גם מהפורומים נושבת רוח טובה.
אשמח לקבל הערות על הצילומים (בגלריה שמי gaya0607). (אגב- מישהו יודע איך אפשר לשנות את שם המשתמש?...)
וגם שאלה- מה משמעות המיקום של הצילומים השונים- בקטגוריות או בגלריה האישית? מה עדיף- לשים את כל הצילומים בגלריה אישית? (אם אני שולחת לחברים קישור לגלריה שלי), או לשים חלק בגלריה אישית וכל מה ש"משוייך" לנושא- כמו למשל "בע"ח" - לשים בגלריית הנושא? או אולי לשים גם בגלריית הנושא וגם באישית?
אני מקווה שהותיקים יותר יוכלו להאיר לי את הנושא.
1. נכון לעכשיו, כדי להעלות תמונה לאתר אני מקטינה בimage size ואח"כ save for web, ושם קובעת את רמת הקימפרוס של הjpeg כדי להגיע לסביבות 250 k. האם זאת השיטה הרצויה? אני רואה לפי נתוני ה- exif שרבים מכם שומרים את התמונה בפוטושופ. אז מה הדרך האופטימאלית?
2. נתקלתי בפורום אחר בעצה לעשות חידוד לפני שליחה לרשת. האם תמיד יש צורך לעשות חידוד או שרק אם התמונה מאבדת מהחדות בהקטנה?
תודה,
גאיה
פורסם 29 August 2007 - 06:32 PM
את אמורה להכנס לפורום הגלריה שם מטפלים בעניני הגלריה
בקשר לשם משתמש תשקלי לזנוח את השם הקודם והגלריה ולפתוח חדשה
לא בגלל שהתהליך מסורבל אלא מומלץ להעלות תמונות בטיפטוף
להגיב בגלריה לאחרים וכך לזכות בתגובות ולהכיר משתמשים אחרים
אם תעלי 20 תמונות ביום התמונות יהיו ללא תגובות וכך תפסידי את המשוב החשוב
צביקה
בקשר לשם משתמש תשקלי לזנוח את השם הקודם והגלריה ולפתוח חדשה
לא בגלל שהתהליך מסורבל אלא מומלץ להעלות תמונות בטיפטוף
להגיב בגלריה לאחרים וכך לזכות בתגובות ולהכיר משתמשים אחרים
אם תעלי 20 תמונות ביום התמונות יהיו ללא תגובות וכך תפסידי את המשוב החשוב
צביקה
יש דברים שאני מבין רק לאחר הצילום
פורסם 29 August 2007 - 08:15 PM
היי וברוכה הבאה.
1. כדאי לך לחלק את תמונותייך לנושאים, כך נעים יותר לצפות בהן וכל אחד נכנס בקלות לנושא המעניין אותו ללא צורך לעבור על כל התמונות שלך כדי לראות נושא ספציפי.
2. לא מכירה את התוכנה לכיווץ תמונות שציינת אך יכולה לומר לך שפוטושופ הכי נוחה לטיפול בתמונות והכי מקצועית ולכן אני ממליצה לך בחום ללמוד אותה.
3. חידוד אחרי הקטנה רצוי תמיד ולו רק חידוד קל אבל את זה תחליטי בעצמך לפי חדות התמונה - מתאים לך - תעלי
לא מתאים - תחדדי עוד.
אחרי כל זה נותר לך להעלות תמונות גם בפורום צילום שם תקבלי תגובות מעמיקות יותר הכולל דו שיח שיכול להועיל לך וגם לנו.
רק נא להעלות עד 3 תמונות ( כאשר רצוי 1) ורצוי באותו נושא כדי שהתגובות יהיו עניניות וממוקדות.
ברוכה הבאה.
1. כדאי לך לחלק את תמונותייך לנושאים, כך נעים יותר לצפות בהן וכל אחד נכנס בקלות לנושא המעניין אותו ללא צורך לעבור על כל התמונות שלך כדי לראות נושא ספציפי.
2. לא מכירה את התוכנה לכיווץ תמונות שציינת אך יכולה לומר לך שפוטושופ הכי נוחה לטיפול בתמונות והכי מקצועית ולכן אני ממליצה לך בחום ללמוד אותה.
3. חידוד אחרי הקטנה רצוי תמיד ולו רק חידוד קל אבל את זה תחליטי בעצמך לפי חדות התמונה - מתאים לך - תעלי
לא מתאים - תחדדי עוד.
אחרי כל זה נותר לך להעלות תמונות גם בפורום צילום שם תקבלי תגובות מעמיקות יותר הכולל דו שיח שיכול להועיל לך וגם לנו.
רק נא להעלות עד 3 תמונות ( כאשר רצוי 1) ורצוי באותו נושא כדי שהתגובות יהיו עניניות וממוקדות.
ברוכה הבאה.
פורסם 31 August 2007 - 02:26 AM
מה משמעות המיקום של הצילומים השונים- בקטגוריות או בגלריה האישית? מה עדיף- לשים את כל הצילומים בגלריה אישית?
תודה,
גאיה
תודה,
גאיה
ברוכה המצטרפת,
מיקום הצילומים בגלריה נעשה בד"כ עפ"י העדפות אישיות וקהל יעד אליו את רוצה להגיע - כך שזהו בעצם טעם אישי ואין המלצה חד-משמעית בנושא.
לשאלות הטכניות.
אין צורך להקטין את הצילום ב-image size ואח"כ לעבור ל- save for web - מאחר ובתפריט save for web יש לך ניהול מלא לכל הערכים (גודל הצילום, יחס הדחיסה הרצוי וכיו"ב).
הצורך לחדד, נובע מאובדן חדות בזמן הקטנת קובץ (ללא קשר באיזה מדיה תכננת לשמור את הצילום הקובץ המוקטן).
פורסם 31 August 2007 - 11:30 PM
פורסם 01 September 2007 - 06:42 PM
תודה על הטיפ!
שנים שאני עובדת עם פוטושופ וimage ready ולא ידעתי דבר כל כך בסיסי וחשוב...
שנים שאני עובדת עם פוטושופ וimage ready ולא ידעתי דבר כל כך בסיסי וחשוב...
דרך אגב - את אמורה להיות מסוגלת לעלות תמונה בגודל של עד 1 גי'גה. קצת איטי בהעלאה - אבל אפשרי.
פורסם 01 September 2007 - 07:12 PM
הבעיה היא לא בזמן שיקח לי להעלות את התמונה לאתר (בהנחה שאני מוכנה לחכות) אלא בזמן שיקח לתמונה לעלות על המסך כל פעם שירצו לראות אותה, לא?
פשרות ...
דרך אגב, לתמונה טובה, שווה לחכות - לא ככה?
אני אישית ככה עובד - כל התמונות שלי בגלרייה - כי אני רוצה שאני יראו משהו איכותי, חדות, פרטים וכדומה.
אבל זה עניין אישי. כל אחד והשיטה שלו לעבוד.
פורסם 01 September 2007 - 09:53 PM
אומיד,
יש סיכון-מה בהעלאת צילום של 1GB - כל אחד שיחשוק, יוכל ל'הוריד' ולעשות שימוש קל להדפסה/הגדלה וכיו"ב.
יש סיכון-מה בהעלאת צילום של 1GB - כל אחד שיחשוק, יוכל ל'הוריד' ולעשות שימוש קל להדפסה/הגדלה וכיו"ב.
פורסם 02 September 2007 - 10:36 AM
אומיד,
כמו שאמרתי זה עניין אישי - רוב התמונות שלי בגלרייה הן צילום עצמי,
אם משהו לעשות מזה שלט חוצות... זה קצת יביך אבל צריך להיות מעניין...
פורסם 20 August 2009 - 03:36 AM
היי אני חדשה כאן :
ואף פעם לא הייתי במופע של רוקי..
מישהו יכול להגיד לי כמה עולה וזה? :roll:
ואף פעם לא הייתי במופע של רוקי..
מישהו יכול להגיד לי כמה עולה וזה? :roll:
שתף נושא זה:
עמוד 1 מתוך 1

עזרה

מולטי ציטוט